2011. október 21., péntek

Elstartolt a vállalati szegmensre fókuszáló CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító


Elstartolt a vállalati szegmensre fókuszáló CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító

Októberben piacra lépett a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG Pannónia EMABIT Zrt.). Tevékenységét áprilisban kezdte meg, mely során átvette a TIR Biztosító Egyesület belföldi és nemzetközi fuvarozói felelősségbiztosítási szerződéseit, valamint felelősségbiztosításait.
Piaci bővülésének idei állomásaként a KKV, a közigazgatási, intézményi, és nagyvállalati szektort célozza meg transzparens, testreszabott, rugalmasan összeállítható innovatív vagyon és felelősségbiztosítási termékmegoldásokkal. A CIG Pannónia EMABIT Zrt. fő célja, hogy az ebben a szegmensben rejlő üzleti lehetőségeket kiaknázza. A lakossági ügyfeleknek ez évben utasbiztosítások széles körét – általános és szabadidős aktivitásra specializált változatait – kínálja a társaság.

A mikro- és kisvállalkozásokat célzó terméktrió a Pajzs – Páncél – Vért, egymásra épülő különböző szolgáltatási szinteket képviselő, úgynevezett „dobozos” vagyonbiztosítások. Ezek az említett kategóriába tartozó vállalkozások számára több lehetőséget is nyújtanak kedvező áron.

A kis- és középvállalkozások, illetve közigazgatási valamint civil szervezetek pedig modulokból állíthatják össze a nekik legmegfelelőbb konstrukciót szakemberek segítségével. Ipari és nagyvállalati ügyfelek egyedi feltételek és díjszabások között válogathatnak.

Az új általános biztosító nemcsak termékeiben fogja képviselni az innovációt, de ügyfelei kiszolgálásában is. Azokat az ügyfeleket és értékesítési partnereket, akik élni fognak az online portál adta kommunikációs lehetőségekkel, a biztosító díjkedvezménnyel és többletjutalékkal jutalmazza. A társaság stratégiai céljainak eléréséhez egy fokozatosan bővülő alkuszkezelést társított, mely metodika nem ismeretlen a magyar biztosítási piacon. Első körben alapvetően azon alkuszpartnerekkel szerződik, akik főként a vállalati szegmensben tevékenykednek ezzel támogatva a 2012-es üzleti eredmények elérését. A biztosító növekedésének és lakossági termékek bevezetésének megfelelően az együttműködési kapacitások is bővítésre kerülnek.

Várhatóan a CIG Pannónia EMABIT Zrt. lakásbiztosítási termékei 2012. februártól lesznek elérhetőek a piacon, a lakosság számára kidolgozott szolgáltatási palettájának további elemeit a jövő év során indítja. A biztosító közép távú tervei között szerepel, hogy a magyar vagyonbiztosítási piac jelentős szereplőjévé váljon.

 
A cikk a következő kategóriákba tartozik: Általános Biztosító