2011. október 3., hétfő

CIG Pannónia Abszolút Hozam Eszközalap 2011 legjobb abszolút hozamú eszközalapja

 CIG Pannónia Abszolút Hozam Eszközalap 
2011 legjobb abszolút hozamú eszközalapja

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket/Partnereinket, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. Abszolút Hozam Eszközalapja nyerte meg az I. helyet az abszolút hozam kategóriában a 2011. szeptember 22-én megrendezésre került MoneyMoon Awards 2011-en.


Az Abszolút Hozam Eszközalap árfolyama 2010. december 31. és 2011. szeptember 22.  közötti időszak alatt 4,49%-ot emelkedett, mellyel a versenyen résztvevő alapok közül az egyetlen olyan eszközalap, amely pozitív hozamot és pozitív Sharpe mutatót ért el.
A MoneyMoon Kft. nyilvántartása az egyetlen független adatbázis, ahol a biztosítók eszközalapjainak hozamai, napi árfolyam adatai összehasonlíthatóak.
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. Abszolút Hozam Eszközalapjának bemutatása:
•    Vagyonkezelője a Concorde Alapkezelő Zrt., az Eszközalap mögötti befektetési alap három alapból áll: Concorde-VM, Concorde-Citadella, Concorde-Columbus.
•    A vagyonkezelő befektetési döntéseiben az ország befektetési piacának legjobb szakembereire támaszkodik.
•    Aktív vagyonkezelés jellemzi, mind a részvény, mind a kötvény aránya elérheti a portfolióban akár a 100%-ot is, így bizonytalan pénzügyi-gazdasági környezetben gyors reagálásra képes az ügyfélpénzek értékmegőrzése érdekében.
•    Nincs mintaportfolió, a vagyonkezelőnek nagyobb mozgásteret biztosít, ezáltal széles értelemben változtathatja a stratégiai eszközallokációját az abszolút hozam elérése érdekében. A vagyonkezelő szigorú kockázatkezeléssel biztosítja az Ügyfeleknek az adott piaci körülmények között elérhető legjobb teljesítményt.
•    Ha fundamentálisan megalapozatlannak tartja a részvények árazását, akkor a pénz nagy részét alacsony kockázatú eszközökben tartja. Shortolni is tud az alap, ezzel a lehetőséggel eső piacból is tud profitálni.
•    Többségében technikai és részben globális makro kép alapján választják ki az eszközt és az irányt.
Miért tarjuk indokoltnak mind a három alapot ebben az eszközalapban?
•    Fontosnak tartjuk a diverzifikációt / kockázatmegosztást
•    Concorde-VM: döntően technikai elemzések alapján hozza meg a befektetési döntéseit, alacsony volatilitás jellemzi.
•    Citadella: globális makro kép alapján, illetve középtávú trendmozgásokra építik fel a befektetéseiket.
•    Columbus: egy részvénytúlsúlyos diverzifikált portfólió jellemzi, amelyben széles értelemben változtatják a kötvények, részvények arányát.
A befektetési eszközalap tájékoztatóját ide kattintva töltheti le.